Uw domeinnaam en e-mail toevoegen

Op deze pagina kunt uw webwinkel koppelen aan één of meerdere domeinen en e-mailaccounts aanmaken.

Domeinen

Hiervoor moet u in het bezit zijn van een actief domein, dat u kunt registeren en laten activeren bij diverse hostingproviders. Op de landingspagina kunt u daarna uw domein(en) koppelen aan uw webwinkel. Dit kan op twee manieren:

1. Nameserver-koppeling - alles loopt via SEOshop, uw website & e-mail
  2. DNS-koppeling - alleen de website loopt via SEOshop, u houdt volledige controle over uw e-mail

Klik hier voor de gegevens om uw domeinnaam te koppelen bij u hosting partij.

Nog geen abonnement gekozen

Voordat u de koppeling tot stand kunt brengen, dient u eerst uw webwinkel online te zetten.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar MIJN ACCOUNT > Abonnement en selecteer het gewenste pakket.

2. Vul bij uw hostingsite de gewenste koppeling in, DNS of nameserver.
  3. Ziet u een zwarte pagina met "Webshop not found", dan dient u even geduld te hebben. Koppeling kan 48 uur in beslag nemen.

Domeinnaam toevoegen

Uw webwinkel staat nu online. U kunt hem nu koppelen aan een actief domein (of meerdere). Dit gaat als volgt:

1. Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > E-mails & domeinen in het linker menu.

2. Klik bovenin het scherm op de groene plus om een nieuw domeinnaam toe te voegen.
  3. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw domein kunt invoeren - let op: alleen de naam, zonder "www."-prefix!

• Domeinnaam - voer het domein en de juiste extensie in(.nl, .com etc.).
    • Sync to mailserver - activeer deze optie als u gekoppeld bent via nameserver. Activeert u deze optie niet en maakt u later een e-mail aan, dan kan het gebeuren dat de e-mail niet werkt.
    • Domain registrar - deze optie ziet u alleen als alle gegevens onder MIJN ACCOUNT > Facturen > Factuurgegevens correct zijn ingevuld. Indien niet alle gegevens zijn ingevuld, kunt u alleen een domeinnaam toevoegen die u heeft aangeschaft bij een hostingpartij zoals Transip of Hostnet.
      • Heeft u de domeinnaam aangeschaft bij een hostingpartij? Kies dan voor de optie "I want to use my own domain registrar".
      • Nog geen domeinnaam aangeschaft? Kies dan voor de optie "Use SEOshop as my domain registrar". Er wordt vervolgens gecontroleerd of uw domeinnaam nog beschikbaar is.
  4. Klik op Opslaan om uw nieuwe domeinnaam toe te voegen.

Uw webwinkel is nu gekoppeld aan uw domein. U kunt het domein niet meer wijzigen, wel verwijderen door te klikken op het rode verkeersbord uiterst rechts. Nadat u bevestigd heeft dat u door wilt gaan met het verwijderen, dient u uw wachtwoord in te voeren.

Let op! Een verwijderd domein is niet langer gekoppeld aan uw webwinkel.

Beschikt u over meerdere domeinen en wilt u er één als standaarddomein instellen? Klik dan bij het gewenste domein op het ster-icoon uiterst rechts.

E-mail

Onder Algemeen > Instellingen> E-mails & Domeinen > tabblad E-mails kunt u een e-mail aanmaken. Klik op de groene plus boven in de navigatie, er verschijnt een pop-upscherm waar u uw E-mail kunt invoeren - let op: alleen de naam zoals info. De rest staat al standaard aangegeven.

Er kan alleen een e-mail aangemaakt en gebruikt worden als u bent gekoppeld via Nameserver.

• E-mail - dit is het e-mailadres dat u heeft aangemaakt. Deze is niet meer te wijzigen.
  • Gebruikersnaam - hiermee kunt u inloggen in uw webmail. Dit kan ook met het gehele e-mailadres.
  • Doorsturen - activeer de checkbox om een forward in te stellen naar een ander e-mailadres.
    Let op! Als u een forward instelt, dan wordt de webmail afgesloten.
  • Wachtwoord - vink de checkbox Wijzig aan om het wachtwoord van uw webmail te wijzigen.

Voor meer informatie over uw e-mail in een extern programma verwijzen wij u door naar de FAQ-pagina. Hier vindt u meer informatie over de POP3- en SMTP-instellingen.