Algemene beheerfuncties in de backoffice

In de backoffice van uw webwinkel wordt de hoofdnavigatie altijd links weergegeven en de subnavigatie bovenaan de pagina. Zo kunt u snel en gemakkelijk navigeren.

Belangrijke beheerfuncties

• Winkel - heeft u meer dan één webwinkel? Dan kunt u tussen de verschillende webwinkels wisselen met het drop-downmenu links onderin

• Klantencentrum - hier ontvangt u belangrijke informatie over SEOshop en kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

• Zoekfunctie - rechts bovenin vindt u een zoekfunctie waarmee u kunt zoeken in al uw orders, klanten en producten. U kunt hier woorden en getallen invullen.

• Notificaties - notificaties worden bovenaan weergegeven in een envelop-icoon. Hier worden ook eventuele onderhoudswerkzaamheden gemeld.

• Tabbladen - veel pagina's in uw backoffice beschikken over tabbladen, waar u uitgebreide instellingen kunt vinden. Kijk altijd goed of er extra tabbladen zijn, zodat u geen functies over het hoofd ziet.

• Labels - alle statussen maken gebruik van gekleurde labels, zodat u ze gemakkelijk van elkaar kunt onderscheiden. Dit geldt voor tickets, taken, orders, facturen, verzendingen en retourzendingen.

Belangrijke knoppen

• Groene plus  - voor het toevoegen van een item
  • Potlood  - om iets aan te passen
  • Pijltje terug  - om terug te keren naar de vorige pagina
  • Vergrootglas  - om een tabel te doorzoeken
  • Blauwe i  - opent in een pop-upvenster de helppagina over het onderdeel waar u zich op dat moment bevindt.
  • Gereedschapsset  - via deze optie kunt u exporteren en wijzingen publiceren.
  • Pijltje naar boven en beneden - door deze aangeklikt te houden en vervolgens te slepen kunt u de volgorde van items aanpassen.
  • Printer - u downloadt hiermee een PDF-bestand die u kunt uitprinten.
  • Gele ster  - hiermee kunt u een item als standaardoptie inschakelen.
  • Oog  - hiermee kunt u een item zichtbaar of beschikbaar maken in uw webwinkel.
  • Twee vellen  - hiermee kunt u een item kopiëren.
  • Rode min  - hiermee kunt u een item verwijderen.

Snelkoppelingen

Tenslotte kunt u gebruik maken van de volgende snelkoppelingen:

• Ctrl + shift + a - toevoegen.
  • Ctrl + shift + s - tabel doorzoeken.
  • Ctrl + shift + b - terugkeren.
  • Ctrl + shift + f - zoeken in uw webwinkel.
  • Escape - sluiten van opengeklapte menu's.