De stadia van de checkout

Opmerking: Deze instructies hebben betrekking op de oude checkoutervaring. Raadpleeg het artikel Over de nieuwe eCom checkout voor meer informatie over de nieuwe checkout.

Als klanten Doorgaan naar afrekenen selecteren in je online winkel, worden zij doorgeleid naar een checkout ruimte, bestaande uit de volgende stadia:

Geeft de opties geregistreerde aanmelding of afrekenen als gast weer.Scherm voor nieuwe of geregistreerde klant

Het eerste stadium van de checkout is een loginpagina indien je klant nog niet is ingelogd. Dit stadium ziet er anders uit afhankelijk van het type registratiemethode dat je hebt geconfigureerd.

Hier kan de klant:

• Zijn/haar inloggegevens invoeren en Inloggen selecteren. Hierdoor worden de klantgegevens in de checkout automatisch ingevuld op basis van wat de klant heeft ingevoerd tijdens de registratie.
  • Selecteer Afrekenen als gast en vervolgens Doorgaan als gast om verder te gaan met een account.
  • Selecteer Registreren en vervolgens Doorgaan om een account aan te maken bij je winkel tijdens het voltooien van de checkout.
  • Selecteer Wachtwoord vergeten? om een link voor het resetten van het wachtwoord te ontvangen. Deze wordt gegenereerd door het Account wachtwoord, automatische e-mailnotificatie

Geeft het stadium weer waarin klanten hun gegevens invoeren.Klanteninformatie

Nadat de klant is doorgeleid naar een klanten informatiepagina, waar hij/zij persoonsgegevens moet invoeren, zoals een naam, adres en eventuele andere velden die je als vereiste informatie hebt ingesteld.

Je kunt de velden in dit stadium aanpassen in Checkout.

Toont het stadium waarin klanten hun verzendmethode kiezenVerzendmethode

In dit stadium worden klanten geïnformeerd over de verzendkosten. Wat de klant in dit stadium ziet, is afhankelijk van de verzendmethode(n) die je hebt geconfigureerd onder Instellingen > SHOPINSTELLINGEN > Verzendmethoden.

Toont het stadium waarin klanten hun betaalmethode selecteren.Betaalmethode

In het volgende stadium wordt de klant gevraagd een betaalmethode te selecteren. Je kunt deze betaalmethoden configureren in Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalproviders.

Toont het stadium waarin klanten hun order bevestigen.Bevestiging van de order

In dit belangrijke stadium maakt je klant daadwerkelijk de order aan door Kopen te selecteren. Je klant kan opmerkingen verzenden die je op het dashboard van de betreffende order ziet staan.

Je klant kan er hier ook voor kiezen om zich te abonneren op je nieuwsbrief.

Je klant moet wellicht de algemene voorwaarden accepteren voordat hij/zij de order kan plaatsen. Schakel deze optie in of uit in Instellingen > Geavanceerd.

Toont de inhoud van de bedankpagina. Bedankpagina

Het laatste stadium in de checkout is je bedankpagina. Deze wordt weergegeven zodra de checkout is voltooid. De pagina bevat een overzicht van de order.

Als een klant kiest voor een betaalmethode die de betaling op de website van de aanbieder overneemt, wordt de klant daar naartoe doorgestuurd voordat hij/zij de bedankpagina ziet.

De titel en inhoud van de bedankpagina kunnen worden aangepast via Inhoud > pagina Bedankt voor je aankoop!.