De stappen in de checkout [NB]

Nadat er producten in de webwinkel geplaatst zijn, kan er afgerekend worden. Na het klikken op Bestelling afronden komt de klant terecht in de checkout. De checkout in uw webwinkel bestaat uit 4 stappen ongeacht de gekozen checkout:

1. Uw gegevens

Als de klant nog niet is ingelogd, komt hij uit op een inlogscherm. Hier kan de klant zijn e-mailadres en wachtwoord invullen. Indien de klant nog geen account heeft, kan hij klikken op Registeren of afrekenen als gast. Na inloggen of afrekenen als gast komt de klant uit op de gegevenspagina. Hier dienen gegevens als naam en adres ingevuld te worden. Onder SYSTEEM > Instellingen > ALGEMENE INSTELLINGEN > Geavanceerd kunt u aanvullende gegevens invullen.

2. Verzendmethoden

De volgende stap is het aangeven van de verzendkosten. Wat de klant hier te zien krijgt, hangt af van de verzendmethoden die u heeft aangemaakt bij SYSTEEM > Instellingen > WINKEL INSTELLINGEN > Verzendmethodes. Indien hier geen verzendmethode weergegeven wordt, kan dat 3 redenen hebben:

1. U heeft geen verzendmethoden aangemaakt onder SYSTEEM > Instellingen > WINKEL INSTELLINGEN > Verzendmethodes.
  2. Voor het land van herkomst is een verzendmethode aangemaakt. U dient per verzendmethode in te stellen voor welke landen de verzendmethode geldig is.
  3. De gewichten zijn niet goed ingesteld. Verzendmethoden werken met gewichten. Als de producten apart of samen niet in een gewichtsklasse vallen van een verzendmethoden, dan kan de klant geen verzendmethode kiezen.

3. Betaalmethoden

De volgende stap is het aangeven van de betaalmethode. De methoden die weergegeven worden, zijn de methoden die zijn geactiveerd bij SYSTEEM > Instellingen > BETAAL-INSTELLINGEN > Verzendmethodes. Zorg dat alle instellingen goed staan voor u de betaalmethode aanbiedt in uw webwinkel.

4. Bevestiging

De laatste stap is het bevestigen van de order. Hier kan een klant nog een opmerking plaatsen die voor u te zien is op het dashboard van de order. Daarnaast dient de klant de algemene voorwaarden te accepteren voor hij de order kan plaatsen en kan de klant zich abonneren op de nieuwsbrief. Indien de klant heeft gekozen voor een betaalmethode waar direct bij betaald moet worden, zoals iDEAL, wordt de klant doorgestuurd naar de betaalomgeving van de payment provider op het moment dat hij op Plaats bestelling klikt. Na betaling komt de klant uit op de Bedankpagina. Deze pagina kunt u schrijven onder WEBSITE > Inhoud > Pagina's.