Verzenden via Paazl

Paazl is een specialist in verzendoplossingen. Met de Paazl tool geeft u uw klanten extra verzendmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om in de checkout-omgeving van uw webwinkel een afhaallocatie te kunnen kiezen.

U kunt onder eigen contract uw zelfgekozen koeriersdienst koppelen aan Paazl, denk hierbij bijvoorbeeld aan DHL. Op die manier kunt u alles beheren vanuit uw SEOshop backoffice.

Paazl instellen

U kunt Paazl instellen bij ALGEMEEN > Instellingen > Paazl. U komt dan terecht op een pagina waar u de volgende opties kunt instellen:

1. Status - activeer Paazl door de checkbox aan te vinken.
  2. Mode - zet op Test wanneer u de shop aan een testaccount (staging) van Paazl wil koppelen. Zet op Live wanneer u de shop aan een live account (ost) van Paazl wil koppelen.
  3. Webshop ID - dit is het unieke nummer van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden via Instellingen > Account > Mijn gegevens.
  4. Wachtwoord - dit is het uniek wachtwoord van uw account. Deze wordt door Paazl verstrekt en kunt u ook in uw Paazl-account terugvinden via Instellingen > Account > Mijn gegevens.
  5. Belasting - hier stelt u het belastingtarief in voor uw verzendkosten.
  6. Use Collo - zet op Nee indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van 1'. Zet op Ja indien u meerdere labels wilt afdrukken als '1 van n'.
  7. Maximum labels - Paazl telt het aantal producten in uw winkelmand en print hetzelfde aantal labels. Hier kunt u een maximum aantal labels instellen (ongeacht het aantal producten). De meeste gebruikers zetten dit op 1.
  8. Insured amount - u kunt hier een standaard bedrag toewijzen aan een extra verzekering/verhoogde aansprakelijkheid zending.
  9. Vertalingen - u kunt hier de naamgeving van uw verzendopties wijzigen. De interne namen vindt in uw Paazl-account via Instellingen > Account > Overzicht verzendopties. U kunt de naam wijzingen door de interne naam op te nemen in dit invulveld, een spatie toe te voegen op het eind, en dan de gewenste naam erachter te zetten. Een naamwijziging dient per regel te worden ingevoerd en te worden gescheiden door een enter.
  10. Omschrijving - dit is noodzakelijk wanneer u gebruik wilt maken van UPS. Hier vult u in welk type product u verkoopt (bijvoorbeeld: medicijnen, meubels).
  11. Land - deze optie is alleen noodzakelijk voor verzending met Fedex. Fedex wil het land van herkomst ingevuld zien.

Paazl: Instellingen-Bezorgmatrix

In uw Paazl-account kunt u via Instellingen > Bezorgmatrix de verzendopties activeren, tarieven invullen en de Paazl Matrices instellen. Met laatstgenoemde kunt u zelf bepalen wanneer u welke verzendopties en tarieven laat zien. Voor de handleiding gaat u in uw Paazl-account naar HELP. Bij Downloads vindt u de Handleiding Paazl Matrices.

SEOshop: Matrix-instelling

U kunt zelf op basis van prijs, aantal of gewicht bepalen welke set verzendopties en tarieven (een matrix, zie de Handleiding Paazl Matrices) u aan uw klant toont. U kunt ook aan een product direct een bepaalde Paazl-matrix toewijzen. Ga hiervoor in de backoffice van SEOshop in het linker menu naar VERKOOP > Producten en selecteer een product. Klik vervolgens rechts bovenaan op het tabblad Prijzen & Voorraad. Via het Matrix drop-downmenu kunt u hier een matrix selecteren die direct correspondeert met de betreffende matrix in het Paazl-account.

Verzendlabel printen in bulkactie

Via VERKOOP > Verzendingen in het linker menu van de backoffice kunt u meerdere verzend- en retourlabels in een keer printen. Dit kunt u doen door bij VERKOOP > Verzendingen links naast de verzending de checkbox aan te vinken of links bovenin op het vlagicoon klikken om alle verzendingen te selecteren. Klik vervolgens links onderin op het drop-downmenu Met Geselecteerd en vervolgens op Print Paazl labels of Print Paazl retourlabels.

Paazl One-click shipping

De standaard waarde van de barcode op een pakbon is het verzendnummer (SHIP00001). Maakt u gebruikt van Paazl One-click-shipping, dan dient dit nummer het ordernummer te zijn (ORD00001) in plaats van het verzendnummer.

1. Ga naar ALGEMEEN > Instellingen > Workflow
  2. Vink onder bij Pakbonnen onder de optie Extra opties de optie Gebruik het ordernummer als de barcode (in plaats van het verzendnummer) aan.
  3. Klik op slaan.
LET OP! Alle pakbonnen bevatten voortaan het ordernummer in plaats van het verzendnummer na activering van deze optie. Er wordt niet gekeken of er wel of niet gekozen is voor de verzending via Paazl.