Site code Google Analytics

De Tracking ID vindt u in Google Analytics zelf. De UA code is de tracking ID.

1. Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics dient u een Google-account te hebben. Ga naar Google Analytics om dit aan te maken.
  2. Klik aan de rechterkant van uw scherm op Aanmelden. U kunt vervolgens uw webwinkel-URL en andere belangrijke gegevens invullen. Onderaan de pagina verschijnt vervolgens de tekst Tracking code ophalen, die u in de volgende stappen nodig heeft.
  3. Nadat u de Algemene Voorwaarden heeft geaccepteerd ziet u de tracking code. Kopieer deze code.
  4. Ga in de backoffice van SEOshop naar ALGEMEEN > Instellingen > Google Analytics. Vul hier bij Tracking ID de Tracking code in. Activeer de status en geef aan of u wel of geen doelconversies wilt meten. Voor een webwinkel is het raadzaam deze wel te laten meten.

Heeft u al een Analytics-account, dan zult u na het inloggen bij Google Analytics een overzicht zien van de verschillende websites die gekoppeld zijn aan het account. U zult de UA code, naast de naam die u aan de link heeft gegeven, tussen haakjes zien staan.