Facturen verzenden na een geslaagde betaling

Je kunt ervoor zorgen dat klanten alleen hun factuur ontvangen nadat ze voor hun order hebben betaald. Klanten ontvangen standaard twee ordernotificaties: Een om de nieuwe order te bevestigen en een andere om te bevestigen dat de order is betaald, zoals wordt uitgelegd in het Overzicht van de notificaties per e-mail.

Door de volgende instructies te volgen:

• Wordt het Orderfactuur-sjabloon de enige e-mail die wordt verzonden. Dit laatste gebeurt nadat de betaling is ontvangen.
  • Wordt de orderbevestigings-e-mail niet naar klanten verzonden. Je kunt een app genaamd Lightspeed Order Alert installeren om ordernotificaties te bewaren. Raadpleeg Notificaties voor nieuwe orders instellen voor meer informatie.

Instructies

1. Ga in je eCom-beheerder naar  Instellingen.
  2. Selecteer Administratie in de kolom Algemene instellingen.
  3. Selecteer Betaald in het menu met de naam Aanmaken in de sectie FACTUREN.
  4. Selecteer Opslaan.
  5. Kies Terug naar Instellingen.
  6. Selecteer E-mailnotificaties in de kolom met de titel Website-instellingen.
  7. Selecteer Orderbevestiging + facturen en verwijder zowel het onderwerp als de inhoud.
  8. Selecteer Opslaan > Terug naar de e-mailnotificaties.
  9. Herhaal stappen 7-8, maar kies nu Order betaald.
  10. Selecteer Order factuur.
  11. Zorg dat de inhoud geschikt is voor je eCom-winkel. Voer wijzigingen door indien nodig en kies Opslaan.