Uw webshop op uw Facebook page

Facebook heeft miljoenen gebruikers in Nederland. Het is daardoor een belangrijk middel geworden voor het bereiken van uw doelgroep. Niet alleen voor het communiceren van het laatste nieuws, maar ook om meer bezoekers te genereren voor uw webwinkel met als uiteindelijk doel meer omzet.

Met de Facebook shop laat u uw klanten aankopen doen in uw webwinkel, terwijl ze op Facebook zitten. Het activeren van een Facebook shop is gratis.

Facebook account aanmaken

Om een Facebook shop te activeren, moet u eerst een Facebook-bedrijfspagina aanmaken. U kunt deze vanuit uw Facebook-account aanmaken.

1. Ga naar Facebook.
  2. Klik op Create a page en kies de categorie die het beste bij uw webwinkel past. Vul daarna de naam van de Facebook-pagina in. Hier kunt u bijvoorbeeld dezelfde naam invullen als de naam van uw webwinkel.
  3. Vervolgens komt u op een registratiepagina. Hier kunt u een persoonlijk account/bedrijfsaccount creëren of inloggen in een bestaand Facebook-account, die u bijvoorbeeld privé gebruikt. Wilt u niet dat uw privé-account gekoppeld is aan uw bedrijfsaccount en u heeft nog geen Facebook-account voor uw bedrijf, kies dan voor de optie "I do not have a Facebook account" om er één voor uw bedrijf aan te maken. Als u al bent ingelogd in uw Facebook-account, dan wordt deze stap overgeslagen en kunt u direct verder met stap 3.
  4. U wordt vervolgens naar een pagina geleid met drie stappen. Indien u deze stappen later wilt voltooien, kunt u deze pagina overslaan door te klikken op Skip.
    • Stap 1 - voeg een foto toe. Dit kan bijvoorbeeld uw logo zijn
    • Stap 2 - stuur uw bestaande Facebook-vrienden een uitnodiging Invite friend of stuur contacten uit andere lijsten een uitnodiging (Hotmail, Gmail, etc.)
    • Stap 3 - hier kunt u de link van uw webwinkel toevoegen. Deze komt op Facebook te staan bij de informatie over u. De overige informatie wordt aan de zijkant van uw Facebook-pagina getoond.

Facebook shop maken

1. Ga in de backoffice naar WEBSITE > Design > Facebook commerce.
  2. Klik bij Facebook Page ID op Koppelen aan Facebook. U wordt doorgestuurd naar een pagina waar u de link van uw Facebookpage in kunt vullen. Vul uw link in en klik op Find numeric ID. Kopieer het nummer dat in beeld komt en plak deze bij Facebook Page ID

3. Bij de optie Show headlines kunt u aangeven of u de headlines, die u heeft aangemaakt bij WEBSITE > Design > Headlines, weer wilt geven in uw Facebook shop.

4. U kunt er voor kiezen om een header wel of niet weer te geven. Bij Use header kunt u kiezen om deze te activeren door de switch te activeren.
  5. U kunt een header toevoegen door bij Head image op Upload image te klikken. In het pop-up venster kunt u vervolgens het bestand op uw computer selecteren. Kijk op de pagina voor de juiste headerafmeting.
  6. Klik rechts bovenin het scherm op Save.