Betaalmethoden instellen

Als u een webwinkel begint, moet u uw klanten ook de mogelijkheid bieden om hun bestellingen bij u af te rekenen. Lightspeed eCom biedt u hiervoor diverse betalingsmethoden. Het overzicht van de providers van betaaldiensten waar Lightspeed eCom mee samenwerkt kunt u opvragen via SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalproviders in het linker menu van de backoffice. Het is niet mogelijk om uw klanten andere betalingswijzen aan te bieden.

Alvorens u één of meerdere van de getoonde betalingswijzen kunt aanbieden, dient u een contract af te sluiten met de betreffende Payment Service Provider (PSP). Het is daarbij van belang dat u aangeeft dat u van plan bent om een webwinkel te openen via Lightspeed eCom. Na ondertekening van het contract dienen er nog een aantal instellingen te worden geconfigureerd bij zowel de PSP als bij Lightspeed eCom, voordat uw klanten daadwerkelijk online kunnen betalen.

Betaalmethode klaarmaken voor Lightspeed eCom

Sommige PSP's vragen een URL bij het aansluiten van betaalmethoden. Dit kunnen allerlei verschillende URL's zijn, zoals Success, Notify en Error. Deze vindt u op de overzichtspagina van de door u gebruikte betaalmethoden, via SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalproviders in het linker menu van de backoffice.

Voorbeeld testshop (Multisafepay)

Indien een PSP naast de URL nog andere gegevens nodig heeft om de koppeling met uw webwinkel in Lightspeed eCom tot stand te kunnen brengen, dan zijn deze terug te vinden via SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalproviders in het linker menu van de backoffice.

Voorbeeld (Docdata):

Succes: https://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/notify/
Cancel: https://domeinaam.webshopapp.com/payment/docdata/cancel/
Error: https://domeinnaam.webshopapp.com/payment/docdata/error/

Betaalmethoden toevoegen

Als u een contract heeft met een PSP of bank en daar de vereiste instellingen op de juiste wijze geconfigureerd heeft, dient u vervolgens alles bij Lightspeed in te stellen. Ga naar SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Betaalproviders om de instellingen voor de door u gebruikte betaalmethoden te configureren.

1. Klik rechts bovenin het scherm op Betaalprovider om een PSP toe te voegen aan uw lijst.
  2. Klik naast de payment service provider die u wilt gaan gebruiken op Toevoegen.

3. De PSP is nu toegevoegd aan uw overzicht. U kunt de PSP gaan instellen.

Payment Service Provider instellen

U vindt er de onderstaande velden:

PROVIDER INSTELLINGEN (Verplicht)
Vul hier de gegevens in die u heeft gekregen van de PSP. Deze codes zijn verschillend per PSP. Bij Buckaroo BP3 heten ze velden bijvoorbeeld Websitekey en Secretkey. PSP's gebruiken deze velden om de koppeling met uw webwinkel in Lightspeed tot stand te brengen. Als door een PSP toegewezen koppelingscodes niet werken, neem dan contact op met de helpdesk van de betreffende PSP om uw codes te controleren.

Deze afbeelding kan afwijken van de informatie van uw PSP

Sommige PSP's bieden de mogelijkheid om de PSP eerst te testen voordat deze live staat in uw winkel. Als u nog bezig bent met het testen van de betreffende betaalmethode, zet de mode dan op Test. Afhangend van de PSP zult u speciale testcodes ontvangen. Staat uw webwinkel live en kunnen klanten aankopen gaan doen, verander de mode dan in Live

Betaalmethoden (Verplicht)
Vink hier de betaalmethoden aan waarvoor u een contract met de bijbehorende PSP heeft afgesloten. Let op! Heeft u geen contract voor deze betaalmethode bij uw PSP en vinkt u de optie wel aan, dan loopt de klant vast in het betaalproces.

De betaalmethoden waar u uit kunt kiezen zijn verschillend per PSP.

AANVULLENDE INSTELLINGEN

• Activeer deze betalingsprovider - voordat een betaalmethode gebruikt kan worden, dient u deze eerst te activeren door de checkbox naar on te zetten.
  • Zichtbaarheid - maak een PSP alleen beschikbaar voor zakelijke klanten of consumenten door een van de opties te kiezen in het drop-downmenu. Kan de PSP door alle klanten gebruikt worden, laat de status dan staan op Consumenten en B2B.

• Minimaal bedrag - vul hier het minimumbedrag in wat uw klanten dienen te besteden om van de betreffende betaalmethode gebruik te kunnen maken.
  • Maximaal bedrag - vul hier het maximum bedrag in wat uw klanten kunnen besteden met de betreffende betaalmethode.
  • Extra kosten (vast) - activeer deze optie als u extra kosten in rekening wilt brengen voor het gebruik van deze betaalmethode. Er verschijnt een invoerveld waar u een bedrag kunt opgeven, dat op de factuur opgeteld wordt bij het totale bedrag van de bestelling.
  • Extra kosten (percentage) - idem als hierboven, maar nu wordt de toeslag berekend als percentage van het totale bedrag van de bestelling. In het invoerveld kunt u het percentage opgeven.
  • Extra kosten (belasting) - activeer deze optie als u BTW wilt heffen over de kosten van het gebruik van de betreffende betaalmethode. Er verschijnt een uitklapmenu waarmee u het van toepassing zijnde tarief kunt selecteren. Zijn deze niet te zien, of ontbreekt het gewenste tarief, dan moet u deze eerst aanmaken via SYSTEEM > Instellingen > BETAALINSTELLINGEN > Belastingen in het linker menu van de backoffice.
  • Geen extra kosten boven - als u extra kosten in rekening brengt en één van de bovenstaande velden heeft ingevuld, dan kunt u na het activeren van deze optie hier aangeven vanaf welk bestedingsbedrag uw klanten deze kosten niet hoeven te betalen.

• Kosten per methode - hier kunt u de bovengenoemde opties per betaalmethode instellen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat voor gebruik van credit card mensen €0.10 extra moeten betalen. Indien u bij het kiezen van een betaaloptie korting wilt geven, dan vult u een min (-) in voor het bedrag. U heeft bijvoorbeeld ingesteld dat uw betaalmethoden standaard €0.10 cent zijn, maar nu wilt u dat iDeal gratis is. Vul dan bij de optie van iDeal -0.10 in.

Notes

• iDEAL easy kan alleen met ABN AMRO
  • iDEAL Advance kan alleen met Rabobank en ING
  • Lightspeed eCom heeft in samenwerking met Mollie een eigen Payment Service Provider genaamd Lightspeed Payments