Orders die worden opgehaald instellen en beheren

Integreer ophalen in de winkel of op de stoep in je afrekenproces en bied een handige ervaring met een verzendmethode voor ophalen, aanpasbare e-mailnotificaties en Betalen bij ophalen voor flexibele betalingen in persoon. Dit zorgt voor een soepele configuratie in je eCom-beheerder en duidelijke communicatie met klanten.

Een verzendmethode voor ophalen toevoegen

Als er al een verzendmethode voor ophalen in de winkel bestaat in je eCom-beheerder, hoef je geen nieuwe verzendmethode toe te voegen.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
  2. Selecteer Verzendmethoden in Winkelinstellingen.
    Verzendmethoden gemarkeerd in de instellingen
  3. Selecteer Handmatige verzendmethode toevoegen.
    Knop Handmatige verzendmethode toevoegen
  4. Selecteer dan Ophalen in de winkel.

Deze instelling kan alleen worden aangepast door een handmatige verzendmethode te verwijderen en opnieuw aan te maken.

5. Klik op Doorgaan.
  6. Voer een titel in voor de verzendmethode, inclusief vertalingen als je meerdere talen in je winkel gebruikt.
  7. Selecteer Verzendtarief toevoegen.
  8. Stel het gewichtsbereik voor orders in.
  9. Voer de prijs in voor ophalen in de winkel. Stel dit in op $ 0 voor gratis ophalen.
  10. Selecteer onder Landen de locaties waar je fysieke winkels zich bevinden.
  11. Selecteer Opslaan.

Ophalen in de winkel instellen

Zodra je een methode voor ophalen in de winkel hebt toegevoegd, moet je zorgen dat de instellingen juist zijn en het sjabloon voor de e-mail Klaar om opgehaald te worden aanpassen om te zorgen dat je klanten worden geïnformeerd wanneer hun order klaar is.

1. Selecteer Instellingen in je eCom-beheerder.
  2. Selecteer Verzendmethoden in Winkelinstellingen.
    Verzendmethoden gemarkeerd in de instellingen
  3. Klik op de naam van de handmatige verzendmethode voor ophalen.
    Handmatige verzendmethoden met Ophalen in de winkel gemarkeerd
  4. Controleer of de details van de verzendmethode voor ophalen juist zijn.
  5. Selecteer Opslaan.
  6. Selecteer Terug naar Instellingenin de zijbalk.
  7. Selecteer E-mailnotificaties in Website-instellingen.
    E-mailnotificaties geselecteerd in het menu Website-instellingen
  8. Selecteer het e-mailsjabloon Klaar om opgehaald te worden en pas deze aan je merk aan.
  9. Selecteer Opslaan.

Betalen bij ophalen inschakelen

Met Betalen bij ophalen kunnen klanten online orders plaatsen en op je fysieke locatie betalen zonder de betaling online vast te leggen. Hoewel deze eCom-orders in de backoffice als betaald worden gemarkeerd, wordt de daadwerkelijke betaling in de winkel geïnd met behulp van het Retail POS-systeem.

1. Als de klant de order komt ophalen, annuleer je deze in eCom (C-Series).
  2. Maak de order opnieuw aan als een nieuwe verkoop in Retail (R-Series) en leg de betaling vast.

Als de optie Betalen bij ophalen niet zichtbaar is tijdens het afrekenen, zorg dan dat je een van je handmatige verzendmethoden is ingesteld op "Ophalen in de winkel".

Wat nu?

Overzicht e-mailnotificatie

Hoe je e-mailnotificaties kunt aanpassen aan de stijl van je winkel.

Meer informatie

Gratis verzending aanbieden

Hoe je gratis verzending kunt aanbieden in je eCom-winkel.

Meer informatie